Asistenti

In pediatrie, ca de altfel in toate specialitatile medicale, s-au inregistrat progrese stiintifice intr-un ritm accelerat, astfel incat putem vorbi, in prezent, de metode de ingrijire si tratament moderne in acest domeniu.

Printre toate activitatile de zi cu zi, organizatia profesionala este preocupata sa raspunda la intrebari complexe: Cum putem creste calitatea actului medical si de ingrijire?, Cum putem imbunatati comunicarea in echipa medicala si comunicarea cu pacientii?, Care sunt cele mai bune metode de formare continua prin care sa pregatim asistenti medicali specialisti in acest domeniu? Raspunsurile sunt la fel de complexe, iar unul dintre raspunsurile posibile este initiativa Societatii Romane de Pediatrie de a programa in cadrul conferintei de anul acesta o sectiune stiintifica pentru asistentii medicali.

Am salutat si am sprijinit aceasta initiativa deoarece consider ca astfel de manifestari pot fi un mijloc important de informare si imbunatatire a practicii profesionale a asistentilor medicali de pediatrie si a asistentilor medicali generalisti, un instrument de aducere la zi a cunostintelor stiintifice si un prilej pentru schimbul de experienta intre profesionisti.

De asemenea, prin astfel de intalniri ne putem apropia de dezideratul cel mai important al profesiei de asistent medical: Sa ingrijim cat mai multi copii sanatosi si cat mai putini copii bolnavi!, pentru ca asa cum spunea Mario Puzo: „cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mare decat toti banii din lume si toata puterea de pe pamant“.

Asistent medical generalist licentiat
Doina Carmen MAZILU
Presedinte OAMGMAMR – filiala Bucuresti

 

Pentru a beneficia de creditele pentru asistenti medicali va rugam sa tipariti fisa de evidenta si sa o aduceti la Conferinta.
Pentru a  downloada Fisa evidenta OAMGMAMR – click aici »